<a href=”http://www.bloglovin.com/blog/7257375/?claim=j6vsc5az3h8″>Follow my blog with Bloglovin</a>
Ingrediente pandispan:
- 7 oua
- 210 gr zahar
- 210 gr faina
- un praf de sare
Mod de preparare:
Batem ouale cu zaharul si sarea pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare, cand ridicati mixerul acesta trebuie sa lase urme, asta e un alt semn care spune ca e batut suficient. Trebuie mixat in jur de 20 minute, niciodata sa nu mixati mai putin, cu cat se mixeaza mai mult cu atat va creste pandispanul mai bine.
Faina se adauga treptat, cate 2 linguri odata si amestecam de jos in sus, dupa ce se incorporeaza perfect mai adaugam 2 linguri si tot asa pana ce terminam faina. Faina trebuie obligatoriu cernuta in prealabil.
Punem totul intr-o tava cu diametrul de 24 cm tapetata in prealabil cu hartie de copt dupa care nivelam bine pentru ca sa nu iese pandispanul cu burta. Introducem in cuptorul preincalzit la 170 grade Celsius pentru 20-25 minute. Pandispanul e gata cand devine auriu si se desprinde de margini. Se lasa la racit in forma sau pe un gratar. Dupa ce se raceste taiem din el 4 felii. Mai multe detalii despre pandispanul perfect gasiti aici
Ingrediente crema fanta:
- 2 budinci de vanilie
- 1 l Fanta sau suc natural de portocale
- 3 linguri de zahar
Mod de preparare:
Se fierb budincile conform indicatiilor de pe cutie inlocuind laptele cu Fanta si adaugam zaharul. Se toarna fierbinte intre blatul 1 si 2 si intre blatul 3 si 4, dupa care le lasam la racit minim 1 ora.
Ingrediente crema ganache cu ciocolata alba:
- 200 gr ciocolata alba
- 500 ml frisca lichida indulcita
- 10 gr gelatina foi
- 50 ml apa calda
Mod de preparare crema de frisca:
Punem 100 ml frisca lichida la incalzit impreuna cu ciocolata alba, pana aceasta se topeste dupa care o tragem deoparte. Punem la inmuiat cele 10 gr de gelatina in apa calda. Dupa ce s-a topit o punem peste ciocolata. Batem restul de frisca tare iar apoi incorporam amestecul cu ciocolata putin cate putin. Nu puneti prea mult ca se va taia crema.
Dupa omogenizare adaugam 3/4 din crema intre blaturile 2 si 3 iar cu restul imbracam tortul. In cazul in care nu il imbracati in pasta de zahar ca mine puteti lasa mai multa crema pentru imbracat.
Pofta buna!
Post comment
Retete recente
- Chec cu afine si mascarpone
- Coronita cu Nutella
- Supa crema de usturoi
- Ciambelline – gogosi cu zahar
- Briose cu cocos si afine
Arhiva
- February 2021 (1)
- December 2020 (1)
- October 2020 (1)
- April 2020 (2)
- December 2018 (1)
- November 2017 (1)
- July 2016 (1)
- August 2015 (2)
- July 2015 (2)
- May 2015 (1)
- April 2015 (2)
- March 2015 (2)
- December 2014 (1)
- November 2014 (8)
- October 2014 (2)
- August 2014 (2)
- July 2014 (3)
- June 2014 (1)
- May 2014 (1)
- April 2014 (4)
- March 2014 (1)
- February 2014 (2)
- January 2014 (2)
- December 2013 (3)
- October 2013 (1)
- September 2013 (1)
- August 2013 (3)
- July 2013 (7)
- June 2013 (2)
- May 2013 (6)
- April 2013 (7)
- December 2012 (1)
- November 2012 (10)
- October 2012 (11)
- September 2012 (1)
- August 2012 (1)
- July 2012 (17)
- June 2012 (1)
- May 2012 (7)
- April 2012 (28)
- March 2012 (14)
- February 2012 (9)
- January 2012 (5)
- December 2011 (5)
- October 2011 (1)
- July 2011 (1)
- May 2011 (2)
- April 2011 (12)
- March 2011 (1)
- February 2011 (2)
- January 2011 (2)