Ingrediente blat:
- 4 oua
- 250 gr zahar
- 10 linguri apa fierbinte
- 200 gr faina
- 50 grame nuca macinata
- un praf de sare
- 25 grame migdale macinate – daca nu aveti inlocuiti cu nuca
- 25 grame alune macinate – daca nu aveti inlocuiti cu nuca
- 1/2 plic praf de copt
Mod de preparare blat:
Separam ouale: galbenusurile le batem spuma cu zaharul si cu cele 10 linguri de apa fierbinte. Separat amestecam intr-un bol faina, praful de copt, nuca, alunele si migdalele macinate. Se adauga apoi la compozitia cu galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare impreuna cu praful de sare, dupa care o incorporam in compozitia cu faina amestecand cu o lingura de jos in sus. Turnam aluatul in forma de tort de 26 cm tapetata cu hartie de copt si il dam cca. 30-35 min in cuptorul preincalzit la 180 gr Celsius.
Ingrediente crema vanilie:
- o tabla de ciocolata alba
- 500 ml frisca lichida
- un plic 10 gr gelatina
- o fiola esenta de vanilie
Mod de preparare:
Se pune gelatina in 100 ml de frisca lichida pentru 5 min. Se pun la topit ciocolata si frisca lichida cu gelatina la foc mic, amestecand mereu pana se omogenizeaza toate, trebuie sa aveti grija sa nu fiarba pentru ca se strica gelatina, dupa care punem compozitia la racit. Separat batem frisca tare si amestecam compozitiile plus 1/2 esenta de vanilie.
Taiem blatul de tort in 3. In 150 ml apa adaugam 1/2 esenta de vanilie, 2 linguri de zahar si fierbem un sirop cu care insiropam blatul. In forma in care am copt punem un blat, il insiropam si apoi adaugam crema si inca un blat pe care il insiropam, apoi dam la rece pana pregatim crema de zmeura.
Ingrediente crema de zmeura:
- o budinca de vanilie
- 500 ml Santal de visine
- 300 gr zmeura congelata
- 2 linguri de zahar
- 2 table ciocolata cu lapte
- 4 linguri frisca lichida
Mod de preparare:
Punem la incalzit sucul, cand incepe sa fiarba adaugam praful de budinca si mestecam continuu pana se ingroasa, apoi adaugam zmeura si zaharul si omogenizam. Punem crema peste blatul din frigider apoi punem capacul si insiropam, dupa care dam iar la rece pentru minim 3-4 ore.
Ca sa pregatim glazura, punem la incalzit ciocolata si frisca lichida, apoi scoatem tortul din forma, il punem pe un gratar, in chiuveta. Turnam ciocolata in mijloc si o lasam sa se scurga pe margini. Il ornati dupa preferinte sau il lasati asa.
Pofta buna!!!
Post comment
Retete recente
- Chec cu afine si mascarpone
- Coronita cu Nutella
- Supa crema de usturoi
- Ciambelline – gogosi cu zahar
- Briose cu cocos si afine
Arhiva
- February 2021 (1)
- December 2020 (1)
- October 2020 (1)
- April 2020 (2)
- December 2018 (1)
- November 2017 (1)
- July 2016 (1)
- August 2015 (2)
- July 2015 (2)
- May 2015 (1)
- April 2015 (2)
- March 2015 (2)
- December 2014 (1)
- November 2014 (8)
- October 2014 (2)
- August 2014 (2)
- July 2014 (3)
- June 2014 (1)
- May 2014 (1)
- April 2014 (4)
- March 2014 (1)
- February 2014 (2)
- January 2014 (2)
- December 2013 (3)
- October 2013 (1)
- September 2013 (1)
- August 2013 (3)
- July 2013 (7)
- June 2013 (2)
- May 2013 (6)
- April 2013 (7)
- December 2012 (1)
- November 2012 (10)
- October 2012 (11)
- September 2012 (1)
- August 2012 (1)
- July 2012 (17)
- June 2012 (1)
- May 2012 (7)
- April 2012 (28)
- March 2012 (14)
- February 2012 (9)
- January 2012 (5)
- December 2011 (5)
- October 2011 (1)
- July 2011 (1)
- May 2011 (2)
- April 2011 (12)
- March 2011 (1)
- February 2011 (2)
- January 2011 (2)