Ingrediente:
- 1 dovlecel mare
- 2 morcovi mari
- 2 catei de usturoi dati pe razatoarea mica
- 2 fire de ceapa verde taiata marunt
- 2 cartofi fierti in coaja
- o lingurita de marar tocat marunt
- o lingurita de patrunjel tocat marunt
- 2 linguri de ulei de masline
- 150 ml lapte
- 150 ml smantana
- 150 branza sarata rasa pe razatoarea mare
- 4 oua
- un vf de lingurita nucsoara rasa
- o lingurita rozmarin
- o lingurita Delikat/sare
- o lingurita rasa piper
- unt pentru un tava
- gris pentru tapetat
Mod de preparare:
Se curata dovlecelul si morcovii de coaja. Dovlecelul se feliaza subtire(eu am folosit razatoarea pentru feliat) iar morcovii se dau pe razatoarea mare, se sareaza si dupa jumatate de ora se scurge zeama ce au lasat-o. Usturoiul si ceapa se calesc pana se inmoaie, dupa care adaugam si mararul, patrunjelul, rozmarinul, Delikat-ul/sarea si piperul si le lasam la racit. Separat se curata cartofii de coaja si se dar pe razatoarea mare si se pun impreuna cu branza rasa si condimentele peste dovlecel si morcovii scursi. Se amesteca bine si se pune deoparte.
Intr-un vas punem laptele, smantana, galbenusurile si nucsoara macinata si le amestecam pana capata consistenta unui sos gros. Separat batem albusurile spuma tare. Turnam compozitia cu galbenusuri peste cea cu dovlecei si omogenizam, iar la final adaugam si albusurile batute spuma tare si omogenizam. Nu amestecati mult pentru ca isi va pierde consistenta pufoasa. Turnam in tava tapetata in prealabil cu unt si gris si le dam in cuptorul incins in prealabil la 200 grade Celsius pentru 15 minute. Dupa ce au trecut cele 15 minute scadem temperatura la 170 grade Celsius unde mai lasam pana se coace sufleul si se rumeneste frumos deasupra. IMPORTANT! Nu deschideti usa cuptorului pe durata coacerii deoarece se va lasa sufleul.
Post comment
Retete recente
- Coronita cu Nutella
- Supa crema de usturoi
- Ciambelline – gogosi cu zahar
- Briose cu cocos si afine
- Placinte ardelenesti pe lespede
Arhiva
- December 2020 (1)
- October 2020 (1)
- April 2020 (2)
- December 2018 (1)
- November 2017 (1)
- July 2016 (1)
- August 2015 (2)
- July 2015 (2)
- May 2015 (1)
- April 2015 (2)
- March 2015 (2)
- December 2014 (1)
- November 2014 (8)
- October 2014 (2)
- August 2014 (2)
- July 2014 (3)
- June 2014 (1)
- May 2014 (1)
- April 2014 (4)
- March 2014 (1)
- February 2014 (2)
- January 2014 (2)
- December 2013 (3)
- October 2013 (1)
- September 2013 (1)
- August 2013 (3)
- July 2013 (7)
- June 2013 (2)
- May 2013 (6)
- April 2013 (7)
- December 2012 (1)
- November 2012 (10)
- October 2012 (11)
- September 2012 (1)
- August 2012 (1)
- July 2012 (17)
- June 2012 (1)
- May 2012 (7)
- April 2012 (28)
- March 2012 (14)
- February 2012 (9)
- January 2012 (5)
- December 2011 (5)
- October 2011 (1)
- July 2011 (1)
- May 2011 (2)
- April 2011 (12)
- March 2011 (1)
- February 2011 (2)
- January 2011 (2)