Ingrediente:
Blat:
- 4 oua
- 60 gr zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 4 linguri de apa
- 100 gr faina
- 2 linguri cu varf cacao
- o fiola esenta de rom
Crema:
- 250 ml lapte
- un plic de budinca
- 60 gr zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 4 galbenusuri
- 250 gr unt
- 50 gr zahar pudra vanilat
- o fiole esenta de vanilie
Bezea:
- 4 albusuri
- 100 gr zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- o lingura zeama de lamaie
- 50 gr fulgi de ciocolata pentru decor
Mod de preparare:
Tapetam o tava de aproximativ 25X30 cm cu hartie de copt. Despartim ouale. Albusurile le batem spuma pana se intaresc, adaugam apoi zaharul si le mai batem pana devin lucioase si zaharul se topeste. Adaugam galbenusurile si omogenizam. La fel procedam si cu apa si esenta de rom. Adaugam apoi cacao si faina si omogenizam cu o spatula. Turnam in tava si dam la cuptorul preincalzit la 170 grade Celsius pana se rumeneste. Pentru siguranta verificam cu o scobitoare daca blatul e copt. Apoi lasam la racit pe un grilaj.
Intre timp pregatim crema. Punem la fiert 200 ml lapte cu 60 gr zahar si zaharul vanilat, separat intr-un vas amestecam budinca cu 50 ml lapte rece. Cand laptele incepe sa fiarba adaugam amestecul cu budinca si amestecam pana se intareste. Luam de pe foc si adaugam galbesurile unul cate unu, amestecand energic dupa fiecare galbenus, ca sa nu se intareasca. Lasam deoparte sa se raceasca amestecand ocazional pentru a preveni formarea crustei. Untul il batem spuma impreuna cu zahar pudra. Bateti untul bine pana se albeste pentru ca altfel nu tine crema. Adaugam peste unt si amestecul cu budinca racit in prealabil. Amestecul se adauga treptat cu o spatula, iar la sfarsit incorporam esenta de vanilie. Crema se intinde peste blat si se da la rece pana pregatim bezeaua.
Pentru beeza batem albusurile spuma, adaugam zaharul si lamaia si mixam pana se topeste zaharul. Intindem peste crema de vanilie, nivelam si presaram fulgii de ciocolata. Inainte de servire prajitura trebuie tinuta la rece minim o ora.
Pofta buna!
Post comment
Retete recente
- Coronita cu Nutella
- Supa crema de usturoi
- Ciambelline – gogosi cu zahar
- Briose cu cocos si afine
- Placinte ardelenesti pe lespede
Arhiva
- December 2020 (1)
- October 2020 (1)
- April 2020 (2)
- December 2018 (1)
- November 2017 (1)
- July 2016 (1)
- August 2015 (2)
- July 2015 (2)
- May 2015 (1)
- April 2015 (2)
- March 2015 (2)
- December 2014 (1)
- November 2014 (8)
- October 2014 (2)
- August 2014 (2)
- July 2014 (3)
- June 2014 (1)
- May 2014 (1)
- April 2014 (4)
- March 2014 (1)
- February 2014 (2)
- January 2014 (2)
- December 2013 (3)
- October 2013 (1)
- September 2013 (1)
- August 2013 (3)
- July 2013 (7)
- June 2013 (2)
- May 2013 (6)
- April 2013 (7)
- December 2012 (1)
- November 2012 (10)
- October 2012 (11)
- September 2012 (1)
- August 2012 (1)
- July 2012 (17)
- June 2012 (1)
- May 2012 (7)
- April 2012 (28)
- March 2012 (14)
- February 2012 (9)
- January 2012 (5)
- December 2011 (5)
- October 2011 (1)
- July 2011 (1)
- May 2011 (2)
- April 2011 (12)
- March 2011 (1)
- February 2011 (2)
- January 2011 (2)