Ingrediente blat:
- 10 oua
- 200 gr zahar tos
- 2 pliculete zahar vanilat
- 100 gr faina
- 50 gr cacao
- 5 linguri pesmet fin
- 5 linguri miere
- un pliculet praf de copt
- un praf de sare
- 50 ml lapte
- 270 ml ulei
Mod de preparare blat:
Intr-un bol amestecam faina, praful de copt si cacao. Separam ouale, albusurile le lasam deoparte momentan, iar galbenusurile le mixam cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul. Peste compozitia rezultata adaugam amestecul cu faina si omogenizam. Adaugam apoi laptele, mixam, apoi mierea cu pesmetul si mixam din nou iar la final uleiul il incorporam treptat ca la maioneza.
In alt bol mixam albusurile cu sarea pana obtinem o spuma consistenta. Peste compozitia cu cacao adaugam albusurile si amestecam cu o lingura de jos in sus. Compozitia rezultata o impartim in doua si o coacem in doua tavi mari tapetate in prealabil cu hartie de copt la 160 grade Celsius.
Dupa ce blaturile sunt coapte le scoatem si le lasam la racit faca sa le desfacem de pe hartia de copt.
Ingrediente glazura 1(din interiorul prajiturii):
- 240 gr ciocolata cu lapte
- 140 gr unt sau margarina
- 2 linguri de apa
- 4 linguri de ulei
Mod de preparare glazura 1:
Se pun toate ingredientele la topit in baie de aburi si se lasa pana se obtine o compozitie omogena. Dupa care o punem la racit.
Ingrediente crema:
- 700 ml frisca lichida
- 1 plic mic gelatina
- 3 linguri de lapte
- 2 linguri de miere
- un plic esenta de vanilie Finesse sau o fiola esenta de vanilie
- 50 gr zahar pudra vanilat
Mod de preparare crema:
Prima data dizolvam un plic de gelatina in 200 ml apa. Punem frisca lichida intr-un castron si mixam pana se intareste. Dupa aceea adaugam mierea, zaharul pudra, laptele si esenta de vanilie. Gelatina o punem la microunde 15 sec si apoi turnam peste frisca si mixam pana se incorporeaza toate ingredientele. Crema astfel obtinuta o punem la racit.
Ingrediente glazura 2:
- 220 gr ciocolata cu lapte
- 100 gr unt sau margarina
- 1 linguri de apa
- 3 linguri de ulei
- o lingura zahar pudra
- ciocolata decor
Mod de preparare glazura 2:
Se pun toate ingredientele la topit in baie de aburi si se lasa pana se obtine o compozitie omogena. Dupa care o punem la racit.
Asamblarea:
Crema de frisca se imparte in 3 parti 2 mai mari si una mai mica. Luam unul din blaturi intindem o parte din crema de frisca deasupra peste care adaugam apoi glazura 1 si dam prajitura la congelator 5-10 minute, cat sa se intareasca glazura bine. Dupa ce s-a intarit glazura adaugam a doua parte de crema peste si netezim bine. Peste crema rasturnat al doilea blat cu hartia de copt in sus si apasam usor deasupra cat sa adere blatul, dupa care indepartam hartia de copt. Turnam apoi glazura 2 si dam din nou prajitura la congelator 5-10 minute. Dupa ce s-a intarit glazura turnam si stratul 3 de crema peste(cel mai mic) si nivelam frumos dupa care ornam cu ciocolata si dam macar 3 ore la frigider. Nu am reusit sa fac niste poze foarte reusita deaorece familia nu a mai avut rabdare sa se raceasca cum trebuie. 🙂
Pofta buna!!!
Post comment
Retete recente
- Chec cu afine si mascarpone
- Coronita cu Nutella
- Supa crema de usturoi
- Ciambelline – gogosi cu zahar
- Briose cu cocos si afine
Arhiva
- February 2021 (1)
- December 2020 (1)
- October 2020 (1)
- April 2020 (2)
- December 2018 (1)
- November 2017 (1)
- July 2016 (1)
- August 2015 (2)
- July 2015 (2)
- May 2015 (1)
- April 2015 (2)
- March 2015 (2)
- December 2014 (1)
- November 2014 (8)
- October 2014 (2)
- August 2014 (2)
- July 2014 (3)
- June 2014 (1)
- May 2014 (1)
- April 2014 (4)
- March 2014 (1)
- February 2014 (2)
- January 2014 (2)
- December 2013 (3)
- October 2013 (1)
- September 2013 (1)
- August 2013 (3)
- July 2013 (7)
- June 2013 (2)
- May 2013 (6)
- April 2013 (7)
- December 2012 (1)
- November 2012 (10)
- October 2012 (11)
- September 2012 (1)
- August 2012 (1)
- July 2012 (17)
- June 2012 (1)
- May 2012 (7)
- April 2012 (28)
- March 2012 (14)
- February 2012 (9)
- January 2012 (5)
- December 2011 (5)
- October 2011 (1)
- July 2011 (1)
- May 2011 (2)
- April 2011 (12)
- March 2011 (1)
- February 2011 (2)
- January 2011 (2)