Ingrediente:
Aluat 1:
- 1 plic de drojdie (recomand Dr Oetker)
- 250 ml lapte
- 150 gr faina
- 5 linguri de zahar
Aluat 2:
- 3 oua intregi
- 100 gr unt topit
- 250 gr faina
- 2 plicuri zahar vanilat
- faina separat pentru framantat
Umplutura:
- 15 gr scortisoara pudra
- 3 linguri zahar
- 100 gr migdale macinate
- 50 gr unt topit
- 4 linguri de lapte dulce
- migdale feliate pentru ornat
Glazura:
- 100 gr zahar
- 3 lingurite lapte dulce
Mod de preparare:
Aluat 1:
Punem toate ingredientele intr-un bol si le amestecam pana la omogenizare. O sa rezulte un aluat asemanator cu cel de clatite, care curge cu usurinta. Acoperim bolul cu un servet de bucatarie si il punem intr-un loc caldut.(eu am pus bolul pe calorifer). Se lasa la caldura 40 minute pana cand isi dubleaza volumul. Intre timp scoatem ingredientele pentru aluatul 2 din frigider !!!!! Daca vor fi reci se va taia aluatul, trebuie neaparat sa fie calde!
Aluat 2:
Se adauga ingredientele peste aluatul 1 si se framanta pana la omogenizare, cu mana, apoi se pune iar la caldura(pe calorifer) pana isi dubleaza volumul din nou. Acum il lasam cam 60 minute la caldura deoarece este mai mult aluat. Dupa ce a crescut adaugam atata faina cat sa fie usor de manevrat. si sa nu se lipeasca de mana, in cazul meu am mai adaugat aproximatix 250-300 gr faina. Cand este gata se intinde o foaie dreptunghiulara din aluat dupa ce se pudreaza cu faina. Foaia trebuie sa aiba o grosime de aproximatix 0.5 cm. Daca este prea mult aluat si nu aveti pe ce sa il intindeti. Puteti sa il impartiti in doua.
Umplutura:
Laptele condensat si cu untul se pun intr-un bol si se dau 1 minut la microunde. Se pun restul de ingredientele in bol si se amesteca bine pana la omogenizare, daca vi se pare ca e prea gros mai adaugati lapte condensat. Amestecul format se intinde cu spatula peste aluat. Se ruleaza pe latura cea mai lunga. Se taie in felii egale ruloul obtinut, felii de aproximativ 1.5 cm. Trebuie folosit un cutit mare, bine ascutit altfel se strica forma rulourilor. Se pun pe o tava tapetata cu hartie de copt, se adauga migdale feliate deasupra si se mai lasa la crescut 30 minute. Se coc la 170 grade Celsius pentru aproximativ 15 minute in cuptorul preincalzit.
Glazura:
Intr-un castron se pune zaharul pudra si se adauga laptele dulce treptat, cate o lingurita odata, se amesteca bine pana textura devine fina si intreaga compozitie este de consistenta smantanei. Se toarna peste melcii incinsi ca sa se formeze o glazura delicioasa.
Post comment
Retete recente
- Chec cu afine si mascarpone
- Coronita cu Nutella
- Supa crema de usturoi
- Ciambelline – gogosi cu zahar
- Briose cu cocos si afine
Arhiva
- February 2021 (1)
- December 2020 (1)
- October 2020 (1)
- April 2020 (2)
- December 2018 (1)
- November 2017 (1)
- July 2016 (1)
- August 2015 (2)
- July 2015 (2)
- May 2015 (1)
- April 2015 (2)
- March 2015 (2)
- December 2014 (1)
- November 2014 (8)
- October 2014 (2)
- August 2014 (2)
- July 2014 (3)
- June 2014 (1)
- May 2014 (1)
- April 2014 (4)
- March 2014 (1)
- February 2014 (2)
- January 2014 (2)
- December 2013 (3)
- October 2013 (1)
- September 2013 (1)
- August 2013 (3)
- July 2013 (7)
- June 2013 (2)
- May 2013 (6)
- April 2013 (7)
- December 2012 (1)
- November 2012 (10)
- October 2012 (11)
- September 2012 (1)
- August 2012 (1)
- July 2012 (17)
- June 2012 (1)
- May 2012 (7)
- April 2012 (28)
- March 2012 (14)
- February 2012 (9)
- January 2012 (5)
- December 2011 (5)
- October 2011 (1)
- July 2011 (1)
- May 2011 (2)
- April 2011 (12)
- March 2011 (1)
- February 2011 (2)
- January 2011 (2)