May 14
Comments Off on Fursecuri cu ovaz, nuca si fructe uscate
Fursecuri cu ovaz, nuca si fructe uscate
Ingrediente (pentru aproximativ 50 fursecuri mici sau 25 mari):
- 175 gr faina alba
- 1 praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 praf de sare
- 150 gr fulgi de ovaz
- 100 gr nuca
- 150 gr fructe uscate(eu am folosit merisoare, goji si avocado)
- 150 gr margarina sau unt (eu am folosit margarina Rama)
- 150 gr zahar
- 4 plicuri zahar vanilat
- 1 ou
Mod de preparare:
Intr-un bol mare mixam untul, zaharul tos si zaharul vanilat, pana devine spuma si nu se mai simt cristalele de zahar. Adaugam si oul si amestecam pana la incorporare, dupa care lasam bolul deoparte.
In alt bol punem faina, praful de copt, bicarbonatul si sarea si le amestecam bine, dupa care le incorporam treptat in compozitia precedenta cu o spatula. Amestecam pana devine compozitia omogena.
Separat marutim nucile. Se pot toca marunt cu un cutit, sau le puneti intr-o punga rezistenta si le sfaramati cu sucitorul. Cu sucitorul merge si mai repede si raman nucile de marimi diferite. Avocado daca este taiat mare il taiati in cubulete mai mici. Fructele uscate si fulgii de ovaz se adauga peste compozitia precedenta si se amesteca lejer pana se incorporeaza. Nu trebuie amestecat foarte mult.
Punem cuptorul la incazit la 180 grade Celsius, timp in care lasam compozitia la frigider. Tapetam o tava cu hartie de copt iar in momentul in care s-a incalzit cuptorul ne apucam sa facem fursecurile. Luam cu o lingurita compozitie pe care o punem in tava si o aplatizam. Lasati loc intre fursecuri pentru ca ele vor creste in dimensiune, se vor dubla. Pana se coace o tava aluatul se pastreaza in frigider. Trebuie coapte aproximativ 13 minute pana devin aurii, si in mijloc sunt inca moi. Dupa ce sunt gata se scot pe un grilaj sa se raceasca. Se pot pastra intr-o cutie inchisa ermetic pana la o saptamana.
Post comment
Retete recente
- Coronita cu Nutella
- Supa crema de usturoi
- Ciambelline – gogosi cu zahar
- Briose cu cocos si afine
- Placinte ardelenesti pe lespede
Arhiva
- December 2020 (1)
- October 2020 (1)
- April 2020 (2)
- December 2018 (1)
- November 2017 (1)
- July 2016 (1)
- August 2015 (2)
- July 2015 (2)
- May 2015 (1)
- April 2015 (2)
- March 2015 (2)
- December 2014 (1)
- November 2014 (8)
- October 2014 (2)
- August 2014 (2)
- July 2014 (3)
- June 2014 (1)
- May 2014 (1)
- April 2014 (4)
- March 2014 (1)
- February 2014 (2)
- January 2014 (2)
- December 2013 (3)
- October 2013 (1)
- September 2013 (1)
- August 2013 (3)
- July 2013 (7)
- June 2013 (2)
- May 2013 (6)
- April 2013 (7)
- December 2012 (1)
- November 2012 (10)
- October 2012 (11)
- September 2012 (1)
- August 2012 (1)
- July 2012 (17)
- June 2012 (1)
- May 2012 (7)
- April 2012 (28)
- March 2012 (14)
- February 2012 (9)
- January 2012 (5)
- December 2011 (5)
- October 2011 (1)
- July 2011 (1)
- May 2011 (2)
- April 2011 (12)
- March 2011 (1)
- February 2011 (2)
- January 2011 (2)