Ingrediente:

  • 2 galbenusuri
  • 75 gr unt
  • 450 ml lapte caldut
  • un plic de drojdie
  • 750 gr faina
  • 1 fiola esenta de rom
  • 3 linguri zahar pudra
  • o lingurita coaja de lamaie
  • 100 gr nuca macinata
  • 2 linguri miere

Mod de preparare

Intr-un bol pregatim o maia din 100 ml lapte caldut, drojdia, zaharul pudra si 2 linguri de faina care o lasam sa creasca cam 10 minute pana isi dubleaza volumul. Intr-un alt bol pregatim restul ingredientelor, mai putin Nutella, nuca, esenta de rom si mierea. Adaugam si maiaua crescuta si incepem sa framantam bine, daca aveti un mixer planetar recomand framantarea sa fie facuta cu el. Aluatul rezultat se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul, intr-un loc caldut, acoperit cu un prosop.

Separat amestecam incalzim Nutella intr-un bol cu apa calduta pentru a deveni lichida si a o putea intinde peste foi. In cazul meu peste 1 foaie am intins Nutella simpla, peste 2 am intins Nutella amestecata cu nuca macinata si esenta de rom.

Aluatul crescut se va imparti in 4 parti egale din care vom intinde 4 foi egale care se ung cu Nutella/ Nutella+rom+nuca si se aseaza una peste alta, apoi se taie si se rotesc dupa modelul de mai jos.

Coronita se pune la copt in cuptorul preincalzit la 170 grade Celsius pana se rumeneste. Se verifica cu o scobitoare pentru a ne asigura ca este bine coapta. Dupa ce o scoatem o ungem bine cu miere pentru aspectul lucios.

Pofta buna!

Post comment

dEpurtat.ro