Jul 21
Comments Off on Cheesecake cu iaurt de fructe de padure in trei straturi
Cheesecake cu iaurt de fructe de padure in trei straturi
Ingrediente stratul de jos:
- 125 gr gem de zmeura
- 60 ml apa fiebinte
- 2 pachete de piscoturi
- jumatate de pachet de Amarettini
Ingrediente stratul din mijloc:
- o cutie 200 gr crema de branza
- 2 iaurturi de fructe de padure(aprox 250 gr)
- 125 gr zahar
- 30 gr faina
- 2 oua
Ingrediente stratul de sus:
- o cutei 200 gr crema de branza
- 250 gr fructe de padure (eu am folosit un pachet de fructe congelate)
- 2 plicuri gelatina
- 60 ml suc rece de visine (se poate folosi si apa daca nu aveti suc)
- 250 ml frisca lichida
- 125 gr zahar
- fulgi rosii de cocos pentru ornat
Mod de preparare:
Preincalzim cuptorul la 150 grade Celsius. Amestecam gemul de zmeura cu apa pana se omogenizeaza. Se inmoaie fiecare piscot in gem si se aseaza la baza tavii (folosim o tava medie). In restu de gem presaram Amarettini pisati cat mai marunt si amestecam pana devine compozitia omogena. Daca vi se pare prea groasa mai adaugati putina apa. Compozitia se intinte uniform peste stratul de piscoturi, avand grija sa umplem si golurile. !!! Daca nu aveti Amarettini puteti folosi si piscoturile ramase.
Pentru stratul doi:Amestecam crema de branza cu iaurtul si faina. Separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma, adaugam zaharul si continuam sa batem pana se topeste zaharul, incorporam galbenusurile unul cate unu iar apoi incorporam treptam compozitia cu iaurt. Nu amestecati prea mult pentru ca sa nu se lase spuma. Turnati peste piscoturi si nivelati. Coaceti totul la cuptor pentru 30 minute, apoi lasati sa se raceasca la temperatura camerei.
Pentru stratul trei: Amestecam crema de branza cu fructele de padure. Separat amestecam gelatina si sucul/apa si le lasam deoparte pentru 5 minute, dupa care turnam peste 50 ml frisca lichida calduta, si amestecam pana se dizolva. Batem restul de frisca cu zaharul. In crema de branza incorporam gelatina, apoi frisca amestecand de jos in sus. Cand cheesecake-ul sa racit, turnati crema deasupra, presarati cocosul pe margine si dati la frigider minim 3 ore.
Pofta buna!!!
Post comment
Retete recente
- Coronita cu Nutella
- Supa crema de usturoi
- Ciambelline – gogosi cu zahar
- Briose cu cocos si afine
- Placinte ardelenesti pe lespede
Arhiva
- December 2020 (1)
- October 2020 (1)
- April 2020 (2)
- December 2018 (1)
- November 2017 (1)
- July 2016 (1)
- August 2015 (2)
- July 2015 (2)
- May 2015 (1)
- April 2015 (2)
- March 2015 (2)
- December 2014 (1)
- November 2014 (8)
- October 2014 (2)
- August 2014 (2)
- July 2014 (3)
- June 2014 (1)
- May 2014 (1)
- April 2014 (4)
- March 2014 (1)
- February 2014 (2)
- January 2014 (2)
- December 2013 (3)
- October 2013 (1)
- September 2013 (1)
- August 2013 (3)
- July 2013 (7)
- June 2013 (2)
- May 2013 (6)
- April 2013 (7)
- December 2012 (1)
- November 2012 (10)
- October 2012 (11)
- September 2012 (1)
- August 2012 (1)
- July 2012 (17)
- June 2012 (1)
- May 2012 (7)
- April 2012 (28)
- March 2012 (14)
- February 2012 (9)
- January 2012 (5)
- December 2011 (5)
- October 2011 (1)
- July 2011 (1)
- May 2011 (2)
- April 2011 (12)
- March 2011 (1)
- February 2011 (2)
- January 2011 (2)