Bavareza betiva bicolora – fara coacere
Ingrediente:
- 400 gr frisca
- 250 ml lapte
- 60 gr zahar tos
- 50 gr fulgi de ciocolata
- 12 gr gelatina in foi – cam 7 foi
- 1 lingurita amidon
- 3 galbenusuri
- 4 plicuri zahar vanilat
- 4 linguri Carolans
- o fiola esenta de rom
- ulei de migdale
- forma de bavareza sau gurguluf
Mod de preparare:
Punem gelatina la inmuiat in apa rece. Punem laptele intr-o oala la incalzit, nu il lasati sa fiarba ci doar sa fie cald.
Intr-un alt bol mixam galbenusurile cu zaharul tos, zaharul vanilat si amidonul pana se omogenizeaza. Laptele il turnam peste galbenusuri treptat(cate un polonic odata) continuand mixarea pana la omogenizare. Crema obtinuta o aducem la foc si o lasam pana se incalzeste. NU trebuie sa fiarba ci doar sa se ingroase cu doar sa devina lichida. O luam de pe foc si adaugam foile de gelatina bine stoarse, amestecand pana se dizolva complet gelatina.
Impartim cremele in 2 parti egale iar in una din ele adaugam ciocolata rasa, iar in cealalta Carolans si fiola de esenta de rom, apoi le lasam la racit.
Separat batem frisca, si adaugam jumatate din ea in crema de ciocolata, omogenizam si le turnam in forma unsa in prealabil cu uleiul de migdale(daca nu aveti de migdale puteti folosi simplu, dar sa puneti putin ca sa nu dea gust) dupa care punem la rece macar 5 minute. Intre timp adaugam frisca si in crema alba si amestecam cu o lingura pana la omogenizare dupa care turnam peste crema cu cacao.
Se lasa la rece minim 12 ore, cel mai bine e sa o lasati peste noapte. Ca sa o rasturnati, desprindeti marginile cu un cutit subtire, dupa care o bagati in apa fierbinteclocotita pentru cateva secunde. Aveti grija sa nu intre apa in interior. Apoi o rasturnati pe un platou. si o puteti orna.
Post comment
Retete recente
- Coronita cu Nutella
- Supa crema de usturoi
- Ciambelline – gogosi cu zahar
- Briose cu cocos si afine
- Placinte ardelenesti pe lespede
Arhiva
- December 2020 (1)
- October 2020 (1)
- April 2020 (2)
- December 2018 (1)
- November 2017 (1)
- July 2016 (1)
- August 2015 (2)
- July 2015 (2)
- May 2015 (1)
- April 2015 (2)
- March 2015 (2)
- December 2014 (1)
- November 2014 (8)
- October 2014 (2)
- August 2014 (2)
- July 2014 (3)
- June 2014 (1)
- May 2014 (1)
- April 2014 (4)
- March 2014 (1)
- February 2014 (2)
- January 2014 (2)
- December 2013 (3)
- October 2013 (1)
- September 2013 (1)
- August 2013 (3)
- July 2013 (7)
- June 2013 (2)
- May 2013 (6)
- April 2013 (7)
- December 2012 (1)
- November 2012 (10)
- October 2012 (11)
- September 2012 (1)
- August 2012 (1)
- July 2012 (17)
- June 2012 (1)
- May 2012 (7)
- April 2012 (28)
- March 2012 (14)
- February 2012 (9)
- January 2012 (5)
- December 2011 (5)
- October 2011 (1)
- July 2011 (1)
- May 2011 (2)
- April 2011 (12)
- March 2011 (1)
- February 2011 (2)
- January 2011 (2)