Ingrediente:

  • 1 kg de visine(daca nu aveti proaspete folositi congelate)
  • 100 gr zahar
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar pudra
  • 6 linguri cu faina
  • o lingurita zeama de lamaie
  • 2 linguri cacao
  • o fiola esenta de rom
  • o lingurita coaja de lamaie

Mod de preparare:

 Spalam bine visinele si indepartam samburii. Adaugam 100 gr zahar peste ele si le lasam pana se topeste zaharul apoi stoarcem sucul. Le lasam deoparte. Incingem cuptorul la 170 grade Celsius. Separam ouale, galbenusurile le frecam cu zaharul pudra pana se albesc. Adaugam apoi si faina si coaja de lamaie si omogenizam. Batem separat albusurile spuma, impreuna cu zeama de lamaie si le adaugam treptat in compozitia cu galbenusuri, amestecand de jos in sus. In jumatate din compozitie adaugam cacao si esenta de rom. Amestecam incet de jos in sus. Intr-o tava de 20X30 punem hartie de copt, sau o tapetam cu unt si faina, adaugam compozitia alba, apoi cea cu cacao iar deasupra visinele bine stoarse de sirop. O punem in cuptorul preincalzit 15-20 minute, pana trece testul scobitorii, apoi pudram deasupra zahar pudra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Post comment

dEpurtat.ro