Ingrediente:

Aluat:

  • 125 gr unt moale
  • 1 ou
  • 30 gr zahar pudra
  • un plic zahar vanilat
  • 250 gr faina

Umplutura:

  • 3 oua
  • 200 gr zahar
  • o lingurita coaja de lamaie
  • 200 gr sirop de zmeura(100 gr zmeura cu 100 gr zahar)
  • 100 gr zmeura proaspata
  • 450 gr mascarpone
  • 60 gr amidon
  • un plic zahar vanilat

Mod de preparare:

Aluat:

Punem toate ingredientele intr-un bol si framantam/mixam cu robotul de bucatarie pana se formeaza un aluat omogen. Bila obtinuta o punem la frigider pentru 30 minute.

 

 

 

 

Sirop de zmeura:

Fierbem 100 gr zmeura pasata cu 100 gr zahar pana se ingroasa.

 

 

Umplutura:

Batem ouale cu zaharul pana obtinem o spuma groasa si zaharul se topeste, adaugam apoi mascarpone, amidonul impreuna cu coaja de lamaie si omogenizam. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt intindem aluatul, adaugam umplutura peste si turnam din loc in loc sirop de zmeura, si formam model cu o lingura. Intr-un bol amestecam un plic zahar vanilat cu 100 gr zmeura si presaram deasupra. Dam prajitura in cuptorul preincalzit la 170 grade Celsius pana se rumeneste deasupra. Se serveste cu zahar pudra deasupra.

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Post comment

dEpurtat.ro