Ingrediente blat:

 

  • 3 oua
  • 75 gr zahar
  • 75 gr faina
  • 10 gr cacao
  • un praf de copt
  • o fiola esenta de rom
  • 2 linguri de ulei
  • un praf de sare

Ingrediente creme:

  • 2 galbenusuri
  • 75 gr zahar
  • 25 gr amidon
  • 400 ml lapte
  • o fiola esenta de vanilie
  • 250 gr mascarpone
  • 2 linguri zahar pudra
  • 200 gr zmeura
  • 20 gr gelatina

Mod de preparare blat:


 Separam ouale, galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul pana se albesc. Praful de copt, faina si pudra de cacao le amestecam intr-un bol. Apoi adaugam peste amestecul cu galbenusuri, dupa ce s-au omogenizat, incorporam si uleiul. Batem albusurile spuma tare impreuna cu praful de sare. Le adaugam peste galbenusuri, mai intai 2 linguri, apoi inca 2, apoi restul compozitiei, amestecand de jos in sus pana la omogenizare. Turnam totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o punem in cuptorul preincalzit la 170 grade Celsius pana se rumeneste. Dupa ce e gata, scoatem blatul si il lasam la racit. Il punem apoi in tava in care l-am copt si il lasam la rece in frigider.

          
          

          

          

          

 

 

Mod de preparare creme:


 Intr-un bol punem galbenusurile cu zaharul si le batem cu mixerul pana se albesc. Adaugam amidonul, esenta de vanilie si 4 linguri de lapte din cei 400 ml si le mixam. Punem compozitia deoparte si punem laptele la fiert. Cand a inceput sa fiarba, adaugam compozitia cu amidon, lasam la foc mic, timp in care amestecam mereu in ea si o lasam pana se ingroasa ca o budinca. O punem apoi la racit in apa rece. Mixam mascarponele cu zaharul pudra, apoi incorporam crema de vanilie rece. Crema o impartim in 3 parti. Peste o treime din crema adaugam zmeura, si le mixam. Restul  de 2/3 le lasam asa. Punem gelatina la hidratat separat, in 100 ml de apa rece punem la hidratat 13 gr de gelatina, iar in 50 ml de apa rece punem la hidratat 7 gr de gelatina. O punem apoi in microunde sau in baie de aburi pentru 20 secunde pana se topeste(sa nu o lasati sa fiarba pentru ca se strica gelatina). Cele 13 gr le amestecam in compozitia de vanilie, dupa care turnam peste tort si bagam la congelator. Intre timp peste compozitie cu zmeura adaugam cele 7 gr de gelatina, mixam bine si turnam peste tort. Apoi dam la frigider peste minim 4 ore. Ornam cu zmeura. Eu am ornat si cu zahar sidefat.

 Pofta buna!!

 

          

          

          

          

          

          

          

          

          

          

          

          

          

Post comment

dEpurtat.ro