<a href=”http://www.bloglovin.com/blog/7257375/?claim=j6vsc5az3h8″>Follow my blog with Bloglovin</a>

 

 

Ingrediente pandispan:

 

  • 7 oua
  • 210 gr zahar
  • 210 gr faina
  • un praf de sare

Mod de preparare:

 Batem ouale cu zaharul si sarea pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare, cand ridicati mixerul acesta trebuie sa lase urme, asta e un alt semn care spune ca e batut suficient. Trebuie mixat in jur de 20 minute, niciodata sa nu mixati mai putin, cu cat se mixeaza mai mult cu atat va creste pandispanul mai bine.

 Faina se adauga treptat, cate 2 linguri odata si amestecam de jos in sus, dupa ce se incorporeaza perfect mai adaugam 2 linguri si tot asa pana ce terminam faina. Faina trebuie obligatoriu cernuta in prealabil.

 Punem totul intr-o tava cu diametrul de 24 cm tapetata in prealabil cu hartie de copt  dupa care nivelam bine pentru ca sa nu iese pandispanul cu burta. Introducem in cuptorul preincalzit la 170 grade Celsius pentru 20-25 minute. Pandispanul e gata cand devine auriu si se desprinde de margini. Se lasa la racit in forma sau pe un gratar. Dupa ce se raceste taiem din el 4 felii. Mai multe detalii despre pandispanul perfect gasiti aici

 

Ingrediente crema fanta:

 

  • 2 budinci de vanilie
  • 1 l Fanta sau suc natural de portocale
  • 3 linguri de zahar

Mod de preparare:

 Se fierb budincile conform indicatiilor de pe cutie inlocuind laptele cu Fanta si adaugam zaharul. Se toarna fierbinte intre blatul 1 si 2 si intre blatul 3 si 4, dupa care le lasam la racit minim 1 ora.

          

 

 

 

 

 

Ingrediente crema ganache cu ciocolata alba:

  • 200 gr ciocolata alba
  • 500 ml frisca lichida indulcita
  • 10 gr gelatina foi
  • 50 ml apa calda

Mod de preparare crema de frisca:

 Punem 100 ml frisca lichida la incalzit impreuna cu ciocolata alba, pana aceasta se topeste dupa care o tragem deoparte. Punem la inmuiat cele 10 gr de gelatina in apa calda. Dupa ce s-a topit o punem peste ciocolata. Batem restul de frisca tare iar apoi incorporam amestecul cu ciocolata putin cate putin. Nu puneti prea mult ca se va taia crema.

 Dupa omogenizare adaugam 3/4 din crema intre blaturile 2 si 3 iar cu restul imbracam tortul. In cazul in care nu il imbracati in pasta de zahar ca mine puteti lasa mai multa crema pentru imbracat.

 Pofta buna!

          

          

         

          

          

 

 

Post comment

dEpurtat.ro