Ingrediente:

  • 1 dovlecel mare
  • 2 morcovi mari
  • 2 catei de usturoi dati pe razatoarea mica
  • 2 fire de ceapa verde taiata marunt
  • 2 cartofi fierti in coaja
  • o lingurita de marar tocat marunt
  • o lingurita de patrunjel tocat marunt
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 150 ml lapte
  • 150 ml smantana
  • 150 branza sarata rasa pe razatoarea mare
  • 4 oua
  • un vf de lingurita nucsoara rasa
  • o lingurita rozmarin
  • o lingurita Delikat/sare
  • o lingurita rasa piper
  • unt pentru un tava
  • gris pentru tapetat
 
Mod de preparare:

 

 Se curata dovlecelul si morcovii de coaja. Dovlecelul se feliaza subtire(eu am folosit razatoarea pentru feliat) iar morcovii se dau pe razatoarea mare, se sareaza si dupa jumatate de ora se scurge zeama ce au lasat-o. Usturoiul si ceapa se calesc pana se inmoaie, dupa care adaugam si mararul, patrunjelul, rozmarinul, Delikat-ul/sarea si piperul si le lasam la racit. Separat se curata cartofii de coaja si se dar pe razatoarea mare si se pun impreuna cu branza rasa si condimentele peste dovlecel si morcovii scursi. Se amesteca bine si se pune deoparte.

 

 Intr-un vas punem laptele, smantana, galbenusurile si nucsoara macinata si le amestecam pana capata consistenta unui sos gros. Separat batem albusurile spuma tare. Turnam compozitia cu galbenusuri peste cea cu dovlecei si omogenizam, iar la final adaugam si albusurile batute spuma tare si omogenizam. Nu amestecati mult pentru ca isi va pierde consistenta pufoasa. Turnam in tava tapetata in prealabil cu unt si gris si le dam in cuptorul incins in prealabil la 200 grade Celsius pentru 15 minute. Dupa ce au trecut cele 15 minute scadem temperatura la 170 grade Celsius unde mai lasam pana se coace sufleul si se rumeneste frumos deasupra. IMPORTANT! Nu deschideti usa cuptorului pe durata coacerii deoarece se va lasa sufleul.
 Pofta buna!!!

Post comment

dEpurtat.ro