Ingrediente:

  • 200 gr cascaval
  • 200 gr telemea mai uscata
  • 100 gr ulei
  • 150 ml lapte cald
  • 3 oua
  • 1 lingurita cu varf busuioc
  • 200 gr faina
  • un plic drojdie uscata
  • 3 linguri de susan
  • o lingurita rasa de piper
  • o lingurita Delikat sau sare
  • ulei si gris pentru uns si tapetat tava
  • tava 20/30
Mod de preparare:
 Cascavalul si branza se dau pe razatoarea mare. Ungem tava cu ulei si o tapetam cu gris (la fel cum procedam cu faina) dupa care o punem deoparte.

 Separam galbenusurile de albus. In albusuri adaugam un praf de sare si le batem pana se intaresc bine, dupa care le punem deoparte.
 Galbenusurile le frecam cu mixerul dupa care adaugam uleiul treptat ca la maioneza. Amestecam faina cu drojdia si o incorporam treptat in amestecul de galbenusuri cu ulei, alternand cu laptele cald.(o data turnam faina si omogenizam, o data turnam lapte cald si omogenizam apoi iar faina, iar lapte cald si tot asa)

 

 Adaugam branzeturile si busuiocul, amestecam putin dupa care adaugam albusurile batute tare la inceput. adaugam si sarea/Delikat si piperul. Daca branza este foarte sarata puneti mai putina sare/Delikat. Cel mai bine ar fi sa gustati putin inainte de a turna sarea.
 Turnam compozitia in tava tapetata cu gris si presaram susan pe deasupra. Punem tava in cuptorul preincalzit la 170 grade Celsius si o lasam pentru 40-50 minute pana se rumeneste.
 Pofta buna!!! O recomand impreuna cu salata!

 

Post comment

dEpurtat.ro