Ingrediente:                                                                                                                                              220 gr faina 250 gr lapte condensat 30 gr pudra de migdale un plic praf de copt 120 gr zahar 2 plicuri zahar vanilat 2 mere un ou 30 gr unt topit o lingurita cu varf de scortisoara suc de la 1/2 lamaie un praf de sare.                                                                                               Mesele se curata de coaja si samburi si se taie in cubulete mici care se stropesc apoi cu sucul de lamaie.                  Intr-un bol amestecat faina, sarea, scortisoara, pudra de migdale, zaharul tos, zaharul vanilat si praful de copt. Dupa ce sunt omogenizate adaugam si cubuletele de mere si mai amestecam putin.    Untul se topeste in bain marie si apoi se incorporeaza laptele condensat. Se bate albusul spuma, se incorporeaza galbenusul iar spuma se amesteca in treptat in compozitia cu lapte. Amestecul de lichide se toamna peste amestecul de solide si se omogenizeaza delicat, nu amestecati prea mult penu ca se va lăsa aluatul. Se pun in forme si se dau la cuptor pentru aproximativ 20 minute la 170 grade Celsius. Inainte de a le scoate se verifica briosele cu o scobitoare, daca sunt gata aluatul nu se lipeste de scobitoare. După ce scoatem briosele din cuptor le punem la racit pe un grătar. Pofta buna!!!

Post comment

dEpurtat.ro