Ingrediente:

  • 200 ml frisca lichida
  • 300 gr faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • o fiola esenta de vanilie
  • un plic praf de copt
  • un varf de cutit de sare
  • zahar pudra cu vanilie pentru decor

Mod de preparare:

 Intr-un bol amestecam frisca lichida, zaharul vanilat, esenta de vanilie si praful de sare. Intr-un alt bol amestecam faina cu praful de copt, pe care le incorporam treptat in amestecul cu frisca lichida, mai intai cu lingura apoi framantam cu mana pana obtinem un aluat moale si elastic cu care se lucreaza usor.

 Presaram masa de lucru cu faina pe care intindem o foaie subtire de aluat, decupam aluatul cu forme (in cazul in care nu avem forme putem taia aluatul patratele, triunghiuri sau cercuri cu paharul). Formele le intepam pe mijloc cu furculita si le punem la prajit in ulei incins pana se rumenesc pe ambele parti.
 Se scot pe servet de bucatarie absorbam si se lasa la racit, dupa care le pudram cu zahar pudra vanilat din belsug.
 Pofta buna!!!

Post comment

dEpurtat.ro