Ingrediente:

  • 400 gr faina
  • 200 gr zahar fin
  • 2 oua
  • 200 ml ulei
  • 300 ml iaurt slab
  • un varf de lingurita de sare
  • zeama si coaja de la 2 lamai
  • 2 plicuri praf de copt
  • 50 gr fulgi de ciocolata

Mod de preparare:

 Separam albusurile de galbenuse. Batem albusurile spuma tare, adaugam zaharul si amestecam bine cu mixerul pana zaharul se dizolva. Adaugam galbenusurile si mixam pana la omogenizare. Uleiul se adauga treptat ca la maioneza amestecand incontinuu. Turnam sarea, coaja rasa si zeama de lamaie si amestecam bine, la fel procedam si cu iaurtul. Faina amestecata cu praful de copt o turnam treptat si amestecam cu o lingura de jos in sus. Nu amestecati faina prea mult pentru ca nu va mai creste aluatul.

 Turnam compozitia in formele de briose(eu am folosit simple de hartie, daca puneti in tava ungeti cu putin ulei inainte) pe care le umplem de trei sferturi, presaram fulgii de ciocolata deasupra si le punem in cuptorul preincalzit la 170 grade Celsius pentru aproximativ 30 minute.
 Pofta buna!!! 

Post comment

dEpurtat.ro