Ingrediente (pentru aproximativ 50 fursecuri mici sau 25 mari):

  • 175 gr faina alba
  • 1 praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 praf de sare
  • 150 gr fulgi de ovaz
  • 100 gr nuca
  • 150 gr fructe uscate(eu am folosit merisoare, goji si avocado)
  • 150 gr margarina sau unt (eu am folosit margarina Rama)
  • 150 gr zahar
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 1 ou
Mod de preparare:
 Intr-un bol mare mixam untul, zaharul tos si zaharul vanilat, pana devine spuma si nu se mai simt cristalele de zahar. Adaugam si oul si amestecam pana la incorporare, dupa care lasam bolul deoparte.

 In alt bol punem faina, praful de copt, bicarbonatul si sarea si le amestecam bine, dupa care le incorporam treptat in compozitia precedenta cu o spatula. Amestecam pana devine compozitia omogena.

 Separat marutim nucile. Se pot toca marunt cu un cutit, sau le puneti intr-o punga rezistenta si le sfaramati cu sucitorul. Cu sucitorul merge si mai repede si raman nucile de marimi diferite. Avocado daca este taiat mare il taiati in cubulete mai mici. Fructele uscate si fulgii de ovaz se adauga peste compozitia precedenta si se amesteca lejer pana se incorporeaza. Nu trebuie amestecat foarte mult.

 Punem cuptorul la incazit la 180 grade Celsius, timp in care lasam compozitia la frigider. Tapetam o tava cu hartie de copt iar in momentul in care s-a incalzit cuptorul ne apucam sa facem fursecurile. Luam cu o lingurita compozitie pe care o punem in tava si o aplatizam. Lasati loc intre fursecuri pentru ca ele vor creste in dimensiune, se vor dubla. Pana se coace o tava aluatul se pastreaza in frigider. Trebuie coapte aproximativ 13 minute pana devin aurii, si in mijloc sunt inca moi. Dupa ce sunt gata se scot pe un grilaj sa se raceasca. Se pot pastra intr-o cutie inchisa ermetic pana la o saptamana.
Pofta buna!!!

Post comment

dEpurtat.ro