Ingrediente:

  • 1.5 de lapte
  • 400 gr faina
  • 100 grame zahar
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • o fiola esenta de vanilie

Ingrediente sirop:

  • 300 gr zahar
  • o cana de apa
Mod de preparare sirop:
 Punem la intr-o oala zaharul peste care turnam putina apa, cat sa acopere tot zaharul si lasam pana devine zaharul auriu, cand e aurie turnam cana de apa peste si lasam pana se topeste zaharul ars, tragem de pe foc si lasam sa se raceasca.

Mod de preparare crema:
 Se pune un litru de lapte la incalzit intr-o oala cu fund dublu. Se pune intr-un bol faina, zaharul, zaharul vanilat, fiola de esenta de vanilie si adaugati din jumatatea de litru de lapte atata lapte cat sa devina o pasta cremoasa. !!! Sa nu puneti tot laptele din start pt ca riscati sa devina prea moale!!! 

 Se toarna compozitia peste laptele cald amestecandu-l continuu pentru a nu face cocoloase. Se tine la foc mic si se lasa pana primeste consistenta unei budinci.

 Se toarna in boluri peste sirop de zahar ars si presaram scortisoara deasupra.
 Pofta buna!

1 Comment to “Colarez”

Post comment

dEpurtat.ro