Ingrediente aluat:

  • 150 gr margarina
  • 250 gr faina
  • un varf de cutit de sare
  • 80 ml de apa cu 2 cuburi de gheata
  • 20 gr de zahar vanilat

Ingrediente umplutura:

  • 7 mere
  • 150 gr fructe de padure
  • 100 gr zahar brun
  • 50 gr margarina
  • o lingurita scortisoara

Mod de preparare aluat:

 Intr-un castron mare amestecam faina cu zaharul si praful de sare. Adaugam margarina si amestecam, apoi adaugam apa cu gheata si amestecam in continuare, pana obtinem un aluat omogen. Punem aluatul intr-o punga si il lasam la frigider pentru o ora.
Mod de preparare umplutura:
 Decojim merele si le indepartam cotoarele, apoi le dam pe razatoarea mare. Le scurgem bine de zeama si le calim in margarina. Adaugam apoi fructele de padure si zaharul brun si le caramelizam. La sfarsit condimentam cu scortisoara.
Intr-o tava de placinta tapetata cu margarina si faina punem o foaie de aluat, apoi umplutura si inca o foaie de aluat. Gaurim aluatul cu furculita, si il punem in cuptorul preincalzit 45 min la 170 grade Celsius.

Post comment

dEpurtat.ro