Ingrediente:

  • 250 gr faina
  • 100 gr zahar pudra vanilat
  • 150 gr unt topit
  • 30 gr cacao
  • 1 fiola esenta de migdale
  • 1 plic praf de copt
  • un varf de cutit de sare

Mod de preparare:

 Se amesteca drojdia cu faina. In mijlocul gramajoarei de faina se adauga zaharul vanilat, esenta de migdale, untul topit si putina sare. Amesteca bine pana obtii o pasta omogena.

 Imparte compozitia in doua si amesteca o parte cu cacao. Impacheteaza cele 2 parti in film alimentar sau punga si lasa-le la rece aproximativ o ora jumate.

 Imparte fiecare din cele doua parti in patru. Intinde o foaie din aluatul alb si una din aluatul maro. Se pun foile una peste alta si se ruleaza. Ruloul se pune intr-o punga care se lasa la rece 30 min dupa care taiem din el rondele de 5 mm pe care le punem la copt.

 Amesteca aluatul colorat cu cel alb si formeaza un sul de 3 cm diametru pe care le pui la frigider, in punga pentru 30 min. Dupa repaus tai galustele in rondele de 5 mm diametru.

 Se ia alta bucata alba si colorata, se impart fiecare in doua si se ruleaza 4 suluri egale, care se monteaza in colturi diametral opuse si se ruleaza. Se pune in punga la congelator pentru 30 min dupa care se taie in rondele de 5 mm diametru.

 Din alta bucata alba intindem o foaie in mijlocul careia punen aluatul colorat in forma de tringhi si rulam pana avem un sul pe care il lasam la congelator pentru alte 30 min, dupa care se taie in rondele de 5 mm diametru.

Incalzeste cuptorul la 150 grade Celsius, tapeteaza tava cu hartie de copt si asaza cu grija biscuitii. Lasa-i la cuptor pana se rumenesc usor. Dupa ce se racesc se pastreza in cutie bine inchisa.

Post comment

dEpurtat.ro