Ingrediente:

  • 2 pachete aluat frantuzesc ( aluat pentru pateuri)
  • 1 lingura pudra de scortisoara
  • 1 lingurita pudra de ghimbir
  • 1 lingura seminte de anason
  • 1 lingurita de cacao
  • 3 linguri de zahar
  • 60 gr unt
  • 1 galbenus de ou

Mod de preparare:

 Se topesc 3 linguri de unt si se amesteca cu scortisoara, semintele de anason, pudra de ghimbir, ligurita de cacao si o lingura de zahar.
 Pe o foaie de aluat se intinde un strat generos din crema obtinuta, deasupra caruia se asaza cea de-a doua foaie de aluat. Doua dintre marginile paralele ale aluatului umplut se ruleaza catre interior pana se intalnesc, apoi se lasa aluatul sa se odihneasca la congelator timp de doua ore.
 Deoarece aluatul rulat este inghetat se taie cu usurinta in palmieri de 5 mm, care se ung cu galbenus de ou si se coc in cuptorul incins la 210 grade Celsius.
 Se scot din cuptor cand se rumenesc, se ung cu unt topit si se pudreaza zahar tos.

Post comment

dEpurtat.ro