Ingrediente:

  • 3 pere coapte curatate
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • 1 lingura zahar brun
  • 4 lingurite cognac

Ingrediente topping:

  • 50 gr zahar granulat fin
  • 1 lingura pudra de cacao
  • 25 gr migdale
  • 1 albus de ou

 Mod de preparare:

 Incalzim cuptorul la 160 grade Celsius. Taiem perele in bucati mici si le punem intr-o tigaie cu sucul de lamaie si zaharul. Cand incep sa fiarba acoperim cu un capac si mai lasam 10 minute, apoi luam capacul si mai lasam 8-10 minute pana ce sucul devine gros. Se pun in 4 boluri mici de cate 150 ml fiecare si se adauga o lingurita de lichior.
 Mod de preparare topping:
  Se pun zaharul, pudra de cacao si migdalele intr-un bol si se amestece cu albusul de ou batut in prealabil spuma. Compozitia se toarna peste pere si se baga la cuptor 20-25 minute pana ce toppingul prinde crusta. Se poate servi atat cald cat si rece.

Post comment

dEpurtat.ro