Ingrediente:

  • 3 oua intregi
  • 2 galbenusuri
  • 125 gr mascarpone
  • 100 gr unt topit
  • 150 gr zahar
  • 2 linguri cu varf cacao neagra
  • 200 grame faina
  • 1 praf de copt
  • o fiola esenta de rom

Ingrediente crema:

  • 2 albusuri
  • 10 linguri zahar pudra
  • 100 grame fulgi de cocos
  • esenta de rom
Mod de preparare aluat de briose:
 Se separa ouale, si se mixeaza albusurile pana devin spuma, dupa care adaugam zaharul si mai mixam pana devine lucioasa compozitia si se topeste zaharul.

 Adaugam cele 5 galbenusuri treptat, smantana, untul topit, esenta de rom si mixam in continuare.
 Amestecam praful de copt cu faina, punem totul peste compozitia initiala si amestecam de jos in sus pana se omogenizeaza. nu amestecati prea mult pentru ca nu va mai creste aluatul.
Mod de preparare crema:
 Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul farin, esenta de rom si se amestecam pana se obtine o pasta groasa. Adaugati fulgii de cocos si mai amestecati putin.
Asamblarea:
Incalzim cuptorul la 200 grade Celsius. Punem hartiutele in tava de briose, sau ungeti formele cu ulei. Punem aluatul intr-o punga sau cu o lingura si adaugam primul strat in formele de briose. Asezam o lingurita de crema de cocos in mijloc si mai punem un strat de aluat cat sa acopere toata crema. Coacem briosele 25 minute la 180 grade Celsius.
Pofta buna!!!

2 Comments to “Briose cu Rafaello (crema din nuca de cocos)”

Post comment

dEpurtat.ro