Ingrediente aluat:
  •  250 ml ulei 
  • ½ lingurita de sare 
  • 500 gr faina 
  • 8-10 oua depinde de cat sunt de mari 
  • 600 ml apa

Mod de preparare aluat

 Turnam 600 ml apa intr-o cratita, adaugam uleiul, ½ lingurita de sare si punem la fiert pana da in clocot. Cand fierbe adaugam toata faina cernuta deodata si amestecam cu o lingura de lemn pe foc mic pana cand aluatul se deprinde de pe peretii cratitei. Dam deoparte , rasturnam compozitia intr-un bol si lasam sa se raceasca, dupa care incorporam ouale, batand bine cu mixerul. Punem aluatul intr-un POS si formam bastoane pe o tava acoperita cu hartie de copt. Introducem tava in cuptorul preincalzit pentru 20-25 de minute pana devin aurii. Dupa  ce s-au racit taiem bastoanele pe orizontala.
Ingrediente umplutura:
·         600 ml frisca lichida
·         200 gr zmeura
·         100 gr migdale uscale foliate
·         Zahar pudra pentru décor
Batem bine frisca si o punem intr-un pos curat. Se umple fiecare parte de jos a bastoanelor cu frisca se acopera cu zmeura si se presara cu felii de migdale. Acoperim cu partea de sus a bastoanelor si presaram zahar pudra.

Post comment

dEpurtat.ro