Ingrediente blat:

  • 400 grame faina
  • 250 grame margarina Rama
  • 100 grame zahar
  • 100 grame nuci macinate marunt
  • 1 ou
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura smantana
Mod de preparare blat:
 Punem faina, praful de copt si margarina intr-un bol mare si framantam pana obtinem un aluat sfaramicios.

Adaugam apoi oul si smantana si framantam pana aluatul se omogenizeaza.

Zaharul pudra se pune peste aluat cu o sita pentru a nu se forma cocoloase, si se framanta din nou pana ce se omogenizeaza, adaugam si nuca macinata si repetam procedura.

Intindem apoi o foaie de 2-3 mm grosime din care taiem rondele cu un pahar mic de vin. Aluatul ramas il intindem din nou si taiem alte rondele, repetam miscarea pana epuizam aluatul. Rondelele se pun in tava si se coc la foc mic.

Ingrediente crema:
  • 150 grame zahar
  • 2 oua
  • 1 lingura cacao
  • 1 fiola esenta de rom
  • 150 grame margarina Rama
Mod de preparare crema:
 Margarina o frecam spuma.

Zaharul, ouale se amesteca bine dupa care se adauga si cacao cu o sita si se mai amesteca putin.

Se fierb pe abur timp de 20 minute pana devine mai densa.

Cand s-a racit compozitia se adauga peste margarina treptat(adaugam cate o lingura si amestecam pana la omogenizare) si se freaca bine. La sfarsit adaugam si esenta de rom si mai frecam un pic.

Ingrediente glazura:
  • 150 grame zahar pudra
  • 2 linguri apa fiarta
  • 25 grame unt
  • 3 linguri cacao
Mod de preparare glazura:
 Amestecam toate ingredientele la rece, amestecand continuu. NU SE FIERBE!!!

Aranjare:
Lipim rodelele cu crema 2 cate 2. Dupa ce am terminat de umplut toate rondelele punem deasupra la islere glazura, se poate orna si cu niste bombonele colorate.

Post comment

dEpurtat.ro