Ingrediente:

  • 6 oua
  • 3 pahare cu faina – aproximativ 375 gr
  • 3 pahare cu zahar –¬†aproximativ 500 gr ca nu ne place foarte dulce
  • 1 pahar cu ulei – aproximativ 245 gr
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf de cutit de coaja de lamaie

    Mod de preparare:

     Se despart albusele de galbenuse. Albusele se bat spuma tare cu mixerul, adaugam peste ele treptat zaharul in ploaie, apoi adaugam paharul de ulei treptat, incorporam si galbenusurile unul cate unu. Praful de copt se amesteca cu faina si se incorporeaza treptat(in ploaie) in compozitia initiala, amestegand de data aceasta cu lingura de jos in sus.

    Ungem 2 tavi de chec cu margarina pe care apoi le tapetam cu faina. Turnam in ele compozitia obtinuta si punem la cuptorul incalzit si coacem la foc mediu. Pentru a verifica daca este gata checul infigem o scobitoare in mijlocul lui, daca aluatul se lipeste de scobitoare inseamna ca mai trebuie sa stea la cuptor, daca nu se lipeste este gata.

    Pont: Daca vreti sa arate checul mai special, lasati la sfarsit un pic din compozitie si amestecati-o cu putina cacao si turnati pe mijlocul celor doua checuri ca sa obtineti un efect marmorat. De asemenea se poate adauga nuca sau orice va place
    Pofta buna!

    Post comment

    dEpurtat.ro