Pasul 1:

  • 50 grame făină
  • 50 grame lapte călduț
  • 10 grame drojdie proaspătă/1 plic drojdie uscată
  • 1 linguriță zahăr

Pasul 2:

  • 600 grame făină
  • 3 ouă
  • 200 ml lapte la temperatura camerei
  • 80 grame unt moale
  • 70 grame zahăr
  • 1 lingurița coajă de lămăie

Pasul 1:

Într-o cană înaltă amestecăm bine toate ingredientele, mai întâi laptele cu drojdia, apoi zahărul cu făina și le lăsăm la crescut 30 de minute.

Pasul 2:

Într-un castron mare, amestecăm făina, laptele zahărul, coaja de lămâie și ingrendientele de la pasul 1 care au crescut până acum. Dupa ce s-au omogenizat adăugăm ouăle unul cate unu, frământând până ce fiecare ou a fost absorbit in aluat. Apoi framântam totul timp de aproximativ 10 minute. Când devine omogen il acoperim cu un prosop si îl lăsăm la crescut până ce acesta își dublează volumul.

Din aluat întindem o foaie de 1 cm, grosime, apoi cu un pahar tăiem formele rotunde iar pentru mijloc folosim dopul unei sticle de plastic.

Gogoșile se mai lasa la crescut pe blatul de lucru înca jumătate de ora. Se prăjesc in ulei încins pe ambele părți, apoi le dăm prin zahăr tos sau zahăr pudră. Poftă bună!

Post comment

dEpurtat.ro