Bezele

Ingrediente:

  • 210 grĀ albus (aproximatix 6 albusuri
  • o lingura zeama de lamaie
  • 345 gr zahar fin
  • un praf de sare
  • colorant(doar daca doriti sa inveseliti bezelele)
  • bombonele decor

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la foc minim, in cazut meu, am un cuptor electric, temperatura minima este de 110 grade Celsius. Albusurile pe care le folositi va recomand sa fie din congelator, unde sa le fi tinut macar 3-4 zile. Va recomand de asemenea sa folositi un mixer vertical, daca nu aveti folositi un bol mare, si incepeti sa bateti din ce in ce mai repede! Dupa ce a inceput sa se lege adaugati si praful de sare si bateti albusurile la viteza maxima pana cand spuma se intareste! Zaharul se adauga in ploaie, maxim cate 2 linguri o data si bateti de fiecare data pana se dizolva zaharul complet, doar apoi adaugati urmatoarele linguri de zahar, procedati asa pana se finalizeaza toata cantitatea! Dupa ce s-a dizolvat si ultima cantitate de zahar se adauga si zeama de lamaie si se mai mixeaza putin. Spuma rezulta trebuie sa fie tare(daca intoarceti vasul sa nu curga) si sa fie lucioasa la suprafata. Daca doriti sa colorati bezelele acum e momentul in care adaugati colorantul, apoi se mai mixeaza pana la omogenizare.

Compozitia rezultata se pune intr-un pos/sprit cu forma stea mare. Bezelele seĀ spriteaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se decoreaza cu bombonele. In caz ca nu aveti sprit/pos, puteti folosi si o punga pentru congelator la care taiati unul din colturi, sau pur si simplu sa le formati cu o lingura/lingurita.

Bezelele se pun la copt, pe nivelul din mijloc al cuptorului si se lasa la copt aproximatix 1 ora jumatate, lasand usa de la cuptor intredeschisa cu o lingura de lemn. Dupa ce a trecut timpul de coacere, bezelele se lasa la racit in cuptor cu usa deschisa!

Pofta buna!

Post comment

dEpurtat.ro