Ingrediente:

  • 4 oua(2 pentru aluat si 2 pentru branza)
  • 230 gr zahar
  • 2 linguri unt topit
  • 240 gr smantana 35-40% grasime
  • 175 gr faina
  • un praf de copt
  • 500 gr branza dulce eu am folosit ricotta dar puteti folosi si branza simpla doar sa aveti grija sa nu fie foarte umeda
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • o lingurita coaja de lamaie
  • 2 linguri de gris de grau

Mod de preparare:

 

In primul rand tapetati o tava cu diametru de 24-26 cu unt si putin malai grisat sau cu hartie de copt.

Bateti bine 2 oua cu 115 grame de zahar. Adaugati apoi smantana si untul topit si omogenizati. Adaugam si faina amestecata in prealabil cu praful de copt si omogenizati. Acesta va fi blatul prajiturii, il lasam momentan deoparte pana pregatim branza.

Amestecam intr-un bol branza cu zaharul ramas, zaharul vanilat, coaja de lamaie, cele 2 oua si grisul. Daca vi se pare ca este prea lichida mai puneti o lingura de gris. Optional puteti adauga si stafide sau orice fructe uscate va plac, de data aceasta eu am facut prajitura simpla.

Se toarna aluatul in tava dupa care cu lingura punem in mijloc compozitia cu branza o nivelam putin si o punem in cuptorul preincalzit la 170 grade Celsius pana se rumeneste bine.

Dupa ce s-a copt o lasam sa se raceasca bine, apoi, o desfacem cu grija de pe margini, presaram deasupra putin zahar pudra si o feliem. Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Post comment

dEpurtat.ro