Ingrediente:

  • 10 oua
  • 400 gr faina
  • 400 gr zahar
  • un plic praf de copt
  • 4 linguri de cacao
  • 8 linguri de ulei
  • un praf de sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un plic zahar vanilat Bourbon
  • o lingurita coaja de lamaie
  • nuci si alune la alegere(de data asta nu am folosit)

Mod de preparare:

 

Albusurile se bat spuma cu praful de sare.Incorporam si zaharul si omogenizam pana devin albusurile lucioase. Frecam galbenusurile cu coaja de lamaie, zaharul vanilat si zaharul vanilat Bourbon pana la omogenizare. Apoi incorporam in galbenusuri uleiul, cate 2 linguri odata si omogenizam. Procedam la fel cu tot uleiul. Adaugam galbenusurile peste albusuri si omogenizam. Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam, amestecand de jos in sus. Jumate din compozitie o mutam in alt bol si incorporam treptat pudra de cacao. Intr-o tava mare sau in 2 tavi mai mici turnam 2 linguri dintr-un aluat, apoi doua din altul, una peste alta pana terminam aluaturile. Le lasam in cuptorul preincalzit la 170 grade Celsius cam 35 minute. Daca vedeti ca se rumeste prea tare lasati focul mai mic. Cand e gata timpul de copt verificati cu o scobitoare, daca se lipeste inseamna ca nu e copt. Daca nu e copt aluatul il mai lasati.

Pofta buna!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:

  • 10 oua
  • 400 gr faina
  • 400 gr zahar
  • un plic praf de copt
  • 4 linguri de cacao
  • 8 linguri de ulei
  • un praf de sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un plic zahar vanilat Bourbon
  • o lingurita coaja de lamaie
  • nuci si alune la alegere(de data asta nu am folosit)

Mod de preparare:

 

Albusurile se bat spuma cu praful de sare.Incorporam si zaharul si omogenizam pana devin albusurile lucioase. Frecam galbenusurile cu coaja de lamaie, zaharul vanilat si zaharul vanilat Bourbon pana la omogenizare. Apoi incorporam in galbenusuri uleiul, cate 2 linguri odata si omogenizam. Procedam la fel cu tot uleiul. Adaugam galbenusurile peste albusuri si omogenizam. Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam, amestecand de jos in sus. Jumate din compozitie o mutam in alt bol si incorporam treptat pudra de cacao. Intr-o tava mare sau in 2 tavi mai mici turnam 2 linguri dintr-un aluat, apoi doua din altul, una peste alta pana terminam aluaturile. Le lasam in cuptorul preincalzit la 170 grade Celsius cam 35 minute. Daca vedeti ca se rumeste prea tare lasati focul mai mic. Cand e gata timpul de copt verificati cu o scobitoare, daca se lipeste inseamna ca nu e copt. Daca nu e copt aluatul il mai lasati.

Pofta buna!!

Post comment

dEpurtat.ro